Conditietraining

Sportief & gezellig

Lekker sportief en gezond bezig zijn in een gezellige ambiance?
Dan is Kouros Conditietraining iets voor jou!

Waarom bij Kouros?

We sporten met een leuke groep mannen waarbij naast het sporten ook ruimte is voor gezelligheid, humor en ruimte voor een praatje. Momenteel bestaat de groep uit 18 mannen, in verschillende leeftijden.

Na het sporten blijven we nog altijd een half uurtje ‘hangen’ om thee te drinken en om bij te kletsen. Een deel van de groep gaat daarna nog ergens wat drinken.
Met de groep van conditietraining hebben we 2 x per jaar een activiteit naast het sporten, natuurlijk geheel vrijblijvend. In het voorjaar gaan we een dagje uit en in december hebben we een kerstborrel. Daarnaast heb je als lid van ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten van Kouros.

Lesinformatie

De training begint met een warming up, vaak een looppas door de ruime zaal. Daarnaast worden er wat algemene oefeningen gedaan om de spieren op te warmen.

Na de warming up begint de ‘echte’ training waarbij alle belangrijke spiergroepen worden verstevigd. Er wordt geput uit een veelheid van oefeningen waardoor de trainingen gevarieerd blijven en je niet iedere week hetzelfde rijtje oefeningen uitvoert.  Er worden loop-, ren-, spring- en rekoefeningen gedaan die worden afgewisseld met het matig gebruik van halters en elastiek . Dit alles zorgt ervoor dat je conditie al binnen enkele lessen merkbaar verbetert. De trainingen worden in groepsverband uitgevoerd, maar je kunt de oefeningen in je eigen tempo uitvoeren, met je eigen gewenste mate van inspanning.

De locatie is een ruime gymzaal. Normale sportkleding voldoet prima om de trainingen te kunnen doen.

Waar en wanneer

We trainen iedere dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.15 uur.
De trainingen vinden plaats in Sporthal Trinoom aan de Don Boscostraat 2 te Eindhoven (gymzaal van de naastliggende school).

Er is geen training  op carnavalsdinsdag. In de zomervakantie is er geen training van 27 juli tot en met  31 augustus. Op dinsdag 7 september worden de trainingen hervat.
Ook van 24 december tot en met 1 januari is er geen training.

Kosten

Je betaal direct aan Kees Tempel voor je persoonlijke lidmaatschap (ongeveer € 25,- per maand) en de jaarlijkse Kouroscontributie van EURO 28,- . Daarmee heb je ook nog de mogelijkheid om op andere dagen bij Kees te sporten en andere activiteiten van Kouros bij te wonen.