Wielrennen

Samen de weg op

Met veel plezier hebben we enige tijd geleden met enkele fietsers besloten om samen een wielrenteam te gaan vormen. We fietsen samen in het voorjaar en zomer vrijwel wekelijks met elkaar, en gaan zo af en toe ook de regio uit voor een dagtocht buiten het Brabantse land.

Graag willen we meer fietsers aan ons verbinden om op de racefiets samen de weg op te gaan.

Waarom bij Kouros?

Sportvereniging Kouros is opgericht voor en door Homo’s, Lesbiennes en biseksuelen. Je sport bij Kouros met gelijkgestemden en je leert nieuwe mensen kennen. We beloven je dat het altijd enorm gezellig is.

Natuurlijk fietsen doe je alleen, het is een individuele sport. Maar juist dat samen doen, verbinden aan een ander geeft het een extra impuls. Zo af en toe, of misschien wel wekelijks met elkaar de weg op, als gays, betrokken bij de gay community, maar vooral sportief.

We leren zo elkaar steeds beter kennen, en merken ook vooruitgang in onze prestaties. Ook kunnen we ons gezamenlijk makkelijker verder ontwikkelen, want al kunnen we allemaal fietsen, ook daar kunnen we het nog beter gaan doen.

Kortom je leert nieuwe mensen kennen die net als jij ook van wielrennen houden. Door samen te fietsen ga je net even wat verder, sneller en wordt je conditioneel net even wat beter.

Lesinformatie

We zien allemaal geregeld wielrijders in het land rijden, vaak fietsen ze alleen. Dat is makkelijk, vraagt geen afstemming en je kunt altijd gaan wanneer je zelf wilt. Niks is makkelijker, maar ja, je rijdt dan wel alleen. Bij Kouros gaan we voor de mix. Lekker blijven fietsen wanneer jij wilt, maar pogen om anderen mee te laten gaan. Ja we plannen een schema voor het gehele seizoen, maar gaan soms ook als iemand zomaar zin heeft om te gaan. Stuur een appje naar onze groepsapp en wie weet fiets je zo ook met anderen.

Extra toertochten
Gedurende de zomer gaan we ook minstens drie keer echt de regio uit. Lekker fietsen op de Veluwe of bijvoorbeeld ZuidLimburg.

Waar en wanneer

“Wekelijks met elkaar gaan fietsen blijkt niet te lukken, maar enkele keren per jaar samen de weg op, dat klinkt goed” hebben we al vaak gehoord in de omgeving van Kouros. Dus trekken we de stoute schoenen aan, trekken ons fietspakje aan en gaan er op de racefiets vandoor. Een keer of vier in het voorjaar en deze zomer.

26 mei vond de eerste fietstocht van 2018 plaats. Een afvaardiging ging die dag, zoals gepland naar de Veluwe. Daar was afgesproken met bekenden van het gebied. Zo werden we meegenomen op een lekkere uitdagende fietstocht over de Veluwezoom. Een kleine 70 kilometer is er gefietst, en daarin werden vaak de klimmetjes van het gebied beklommen. Uiteindelijk kwamen we ook vijf keer boven op de Posbank, een begrip in de regio met vlak voor de top een stijgingspercentage van 13%.

Zomaar een kleine ervaring van een leuke dag !!

DOE JIJ VOLGENDE KEER OOK MEE ?? Laat het ons weten

Een volgende gelegenheid in de regio is alweer aan het einde van het seizoen.
Op 13 oktober, vindt de oktober fest ride plaats, georganiseerd door fiets café de velosoof. http://www.oktoberfestride.nl/
Toepasselijk en gezellig. Het zou mooi zijn als we als Kouros met een team daaraan mee kunnen doen. Inschrijving is gewenst, dus dat zouden we al op korte termijn moeten plannen.
Hoor ik van je?

Lijkt het je wat, mail dan naar me of stuur me een appje
wielrennen@kouroseindhoven.nl

Paul

Kosten

Aan het fietsen zelf zijn geen kosten verbonden, want jij hebt immers je fiets en je uitrusting al.Mocht je nog niet over een racefiets beschikken en toch willen aanhaken, neem contact op en kijken hoe we je kunnen helpen met een tijdelijke leenfiets.
Natuurlijk word je wel lid van Kouros voor Euro 24,- per jaar. Voor nadere informatie over het kouros lidmaatschap, klik hier.

LET OP: Onze tak wielrennen is nog niet actief. Heb je interesse? Meld je dan aan. Bij voldoende interesse organiseren we weer nieuwe activiteiten.