Zaalvoetbal dames

Sportief en gezellig, dat is zaalvoetbal.

Sporten is gezond, zeker als het met een club gezellige meiden is. Sinds september 2008 is de Kouros zaalvoetbaltak actief. De sporttak telt ongeveer 25 actieve en enthousiaste leden, die wekelijks bij elkaar komen voor een leuk avondje sporten. Zaalvoetbal is ideaal voor de ontwikkeling van de basistechnieken van voetbal. Het is een snel en dynamisch spel en wordt op een klein speelveld gespeeld.

Waarom zaalvoetballen bij Kouros?
 1. Je leert nieuwe mensen kennen
  Sportvereniging Kouros is opgericht voor en door homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Je sport bij Kouros met gelijkgestemden en je leert nieuwe mensen kennen. Zaalvoetbal is een actieve tak binnen Kouros, die naast de trainingen meerdere keren per jaar activiteiten en uitjes organiseert.
 2. Je leert voetballen van ervaren speelsters.
  De training wordt zorgvuldig opgebouwd met een warming-up, behendigheidsoefeningen en/of positiespel. Als afsluiting wordt meestal een partijtje gespeeld waarna een cooling-down volgt.
 3. Je bouwt een conditie op.
  Met voetballen train je veel spieren in je lichaam. Je gebruikt niet alleen je benen maar ook de rest van je lichaam voor coördinatie, het maken van acties en het aangaan van duels.
 4. Je kan je energie kwijt
  Door het kleine speelveld is zaalvoetbal een dynamisch spel. In een wedstrijd gaat het spel snel op-en-neer van aanval naar verdediging, waardoor je flink wat meters maakt. Bovendien kan je de sleur van de dag van je afschieten.
Lesinformatie

Voetbalervaring of niveau zijn niet het belangrijkste. Het gaat er vooral om dat we een gezellige sportieve avond hebben, al zijn onze dames best fanatiek. De leeftijd van onze dames is zeer divers, van 27 tot 52 jaar.

Waar en wanneer

Trainingen worden gehouden op donderdagavond van 20:00 tot 21:00 in Sporthal Strijp aan de Rijstenweg 7 in Eindhoven.

Contributie

De kosten voor de trainingen bedragen € 62,50 per half jaar.

Als je regelmatig niet kunt trainen op de donderdag overweeg dan de aanschaf van een strippenkaart. De strippenkaart is één jaar geldig en bestaat uit 6 trainingen voor € 40,-.