Zwemmen

Zwemmen in het mooiste zwembad van Nederland

Zwemmen is een van de sporttaken uit de begintijd van Kouros. Het is een erg populaire gay sport en dus uitermate geschikt voor onze leden. Eindhoven is natuurlijk dé zwemstad van Nederland…met het mooiste zwembad en de beste faciliteiten van het land.

Waarom bij Kouros?

Zwemmen bij Kouros kent een aantal voordelen:

  1. Iedereen kan meedoen. Trainen gebeurt in verschillende niveau-groepen op basis van een trainingsschema die reeds aan jou doorgemaild is (PSV Masters).
  2. Kouros zwemt in samenwerking met PSV Masters (vrijdag) en de Eindhovense Watervrienden (dinsdag). De trainingen worden verzorgd door professionele trainers. Ook is het mogelijk om te trainen voor wedstrijden en toernooien.
  3. Keertje de training gemist? Door de diversiteit aan zwemuren bij PSV Masters is het voor je mogelijk om je training in te halen op een andere tijdstip in de week.
  4. Zwemmen zorgt voor ontspanning: niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Natuurlijk moet je je inspannen, maar door het gevoel van gewichtsloosheid in het water is de hele beleving van het inspannen totaal anders. Ook als je veel met stress te maken hebt, ben je met zwemmen in staat om alles even aan de kant te zetten en je hoofd helemaal leeg te maken
  5. Zwemmen zorgt voor sterkere rugspieren. Als je last hebt van een zwakke rug, is zwemmen een hele goede remedie om deze weer sterk te maken.
  6. Zwemmen zorgt voor een grotere longinhoud. Als je regelmatig sport, dan heb je een grotere longinhoud dan de mannen en vrouwen die niet of nauwelijks bewegen. Dit is niet alleen voorbehouden aan zwemmers, maar dit geldt voor alle sporten.
  7. Zwemmen kent nagenoeg géén blessures. Er zijn heel weinig sporten die nagenoeg géén blessureleed kennen. Zwemmen is zo’n sport. In het water is het nagenoeg onmogelijk om je enkel te verstuiken of een verkeerde stap te zetten zodat er spieren in het gedrang komen.
  8. Kouros gezelligheid: naast inspanning is de ontspanning en gezelligheid tijdens en na de trainingen zeer belangrijk. Daarom drinken we samen na de training een borrel in de kantine van het zwembad.
Lesinformatie

De trainingen zijn op dinsdag en op vrijdag. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je een keer gratis proefzwemmen en kennismaken met de enthousiaste groep zwemmers van Kouros. Meld je hiervoor aan bij de contactpersoon.

De zwemavond wordt afgesloten bij het Swimmerscafe in de Tongelreep en daarnaast gaan we af en toe gezellig met zijn allen wat eten of borrelen in de stad.

Waar en wanneer

We zwemmen op 2 avonden per week:

Dinsdagavond
20:30 tot 21:15
in samenwerking met de Eindhovense Watervrienden

Vrijdagavond
20:00 tot 21:00
in samenwerking met PSV Masters

Locatie
Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep
Antoon Coolenlaan 1
5644 RX Eindhoven
040-2381112

Contributie

Je wordt lid van de Eindhovense Watervrienden of PSV Masters en je draagt de contributie direct aan hun af. Daarnaast betaal je de Kourosbijdrage van EURO 24,- per jaar. Voor dit bedrag kun je naast het sporten ook deelnemen aan algemene Kouros activiteiten.